Toimitus alkaen 6,90€ | ILMAINEN TOIMITUS yli 89€ tilauksiin.

SYKSYN UUTUUS! Vanulliset Griffin sadehaalarit ja sadehanskat ovat saapuneet!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mistä tiedän kuinka hyvin ulkoiluvaate pitää vettä?

Kankaan vedenpitävyyttä mittaamaan käytetään tyypillisesti vesipilariarvoa. Vesipilariarvo merkitään millimetreinä, joka kuvaa sitä, kuinka korkean vesikerroksen kangas teoriassa kestää ennenkuin vettä alkaa tihkumaan läpi. Hyvä nyrkkisääntö on, että kun vesipilariarvo on alle 5000 mm, vaate suojaa kevyeltä sateelta, ja kun mennään yli sen, vaate suojaa jo hieman kovemmaltakin sadekuurolta. Jotta vaate olisi täysin vedenpitävä, vaatii se kuitenkin aina myös saumojen teippausta tai hitsausta – kiinnitä siis tähän huomiota sadevaatteita valitessasi.

Miten valitsen oikean vaatekoon?

Vaatteiden kokomerkinnät vaihtelevat paljon. Erityisesti verkosta ostaessa tuleekin helposti tehtyä hutiostoksia, jos luottaa ainoastaan tuttuun kokomerkintään. Siksi ostaessasi vaatetta kannattaakin aina tutustua valmistajan kuvaukseen vaatteen koosta ja istuvuudesta sekä vaatteen kokotaulukkoon. Ohjeita kokotaulukoiden tulkintaan löydät täältä.

Milloin välikausihaalari on oikea valinta? Entä milloin välikausihaalari vaihtuu toppahaalariin?

Välikausihaalarin käytössä hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että keli ei mene pakkaselle. Välikausihaalarille paras keli onkin, kun ulkona on plusasteita sekä yöllä että päivällä.

Välikausihaalarista vaihdetaan toppahaalariin kun lämpöasteet tippuvat lähelle nollaa ja sen alle. Mikäli ulkona viihdytään pitkään, eikä lapsi liiku aktiivisesti, voi toppahaalarin pukea jo +5 asteen kelissäkin. Vaunuissa nukkuvalle vauvalle kannattaa varata toppahaalarin lisäksi ylimääräinen lämpökerros, kuten makuupussi tai lämmin peitto.

Täältä löydät lisää ohjeita keliin sopivan haalarin valintaan.

Miksi vedenpitävissä hanskoissa vuori tulee helposti käden mukana, kun se vedetään kosteana pois hanskasta?

Tämä ei ole valmistusvika, vaan hieman valitettava ”ominaisuus” vedenpitävissä hanskoissa. Vedenpitävissä hanskoissa on aina vedenpitävä välikalvo päällyskankaan ja vuoren välissä. Normaalisti hanskan vuori tikataan päällyskankaaseen kiinni, mutta vedenpitävissä hanskoissa sitä ei voida tehdä, sillä tällöin vedenpitävä välikalvo menee rikki – jolloin hanska ei enää ole vedenpitävä. Tästä syystä vuori tulee helposti ulos, kun hanskat vedetään pois kädestä.

Miten ulkovaatteet tulisi pestä?

Ulkovaatteita ei kannata pestä liian usein – usein pelkkä kostealla liinalla pyyhkiminen, kevyt suihkutus, tuulettaminen tai harjaaminen riittää. Jos vaate on kuitenkin selkeästi likainen, noudata aina vaatteen omia pesuohjeita ja pese vaate samanväriset vaatteiden kanssa. Vaate on hyvä kääntää nurinpäin, mikä säästää kankaan pintaa kulumiselta. Muista myös kiinnittää tarranauhat, jotta ne eivät menetä pitoaan. Huuhteluaineen käyttöä ei ulkovaatteiden kohdalla suositella. Lisää vinkkejä kestävään ja ekologiseen pyykkäämiseen löydät täältä.

Kuten muutkin tekstiilit, myös ulkovaatteet kannattaa ripustaa nopeasti ja ilmavasti kuivumaan. Mikäli vaate on käsitelty vettähylkiväksi, eli siinä on esimerkiksi erillinen vettähylkivä kuori tai pinnoite, tulisi ominaisuus uudelleenaktivoida aina pesun jälkeen. Uudelleenaktivointi voidaan tehdä helposti kuivaamalla vaatetta kuivausrummussa tai -kaapissa 60 asteessa noin 10 minuutin ajan.

Jos vaatteessa on sitkeitä tahroja, katso täältä vinkkimme tahranpoistoon.

Miten märät hanskat tulisi kuivata?

Suosittelemme, että hanska kuivatetaan ensin ulkopuolelta, jonka jälkeen hanska käännetään nurinpäin, jotta myös vuori kuivuu. Katso videostamme mallia oikeaoppiseen hanskojen kuivaukseen:

Miten ulkovaatteet tulisi säilyttää kausien välissä?

Ennen ulkovaatteiden siirtämistä säilytykseen ne kannattaa pestä ja kuivata huolellisesti. Tämä paitsi pidentää vaatteen käyttöikää, myös on mukava pukea päälle, kun ulkovaatteen sesonki jälleen koittaa.

Ulkovaatteet voidaan säilyttää joko henkarissa tai siististi viikattuna. Kaikkein paras paikka säilytykseen on vaatepussi tai ilmatiivis laatikko, jolloin hajut ja tuholaiset eivät pääse tarttumaan vaatteeseen. Lisää ulkovaatteiden hoidosta ja säilytyksestä voit lukea täältä.

Voiko ulkovaatteita korjata?

Voi, ja kannattaakin! Pienet reiät ja kulumat on helppo paikata esimerkiksi vaatelaastarilla tai muutamalla pistoksella, minkä jälkeen vaate voi olla käyttökelpoinen vielä pitkään. Vinkkejä ulkovaatteiden paikkaamiseen voit lukea täältä.

Miten ulkovaatteet tulisi kierrättää?

Lapset kasvavat vauhdilla, joten vielä hyväkuntoiset ulkovaatteet voivat jäädä nopeasti käyttämättä niiden jäädessä liian pieneksi. Paras keino kierrättää hyväkuntoiset ulkovaatteet on myydä tai antaa ne eteenpäin seuraavalle pienelle leikkijälle. Jos vaate on kuitenkin niin huonokuntoinen, ettei se ole korjattavissa, vaatteet kierrätetään joko poistotekstiilien kierrätyspisteeseen tai sekajätteeseen.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Ei hätää – oli kysymyksesi mikä tahansa, etsimme mielellämme sinulle vastauksen. Lähetä meille kysymyksesi helposti verkkosivuiltamme löytyvällä lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Lahjakortti

Suodata